۰۲۱-۲۶۲۹۰۷۵۱

راهنمای جامع تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

هرکسی که در ترکیه به عنوان دانشجو درس بخواند تجدد و سنت را یکجا تجربه خواهد کرد. ترکیه یکی از امن ترین و آرام ترین کشور های منطقه است. دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی و ترکی درس می دهند. یکی از مورد توجه ترین ویژگی های این دانشگاه ها کیفیت آن هاست که شما را برای آینده تحصیلیتان آماده خواهد کرد.

این کشور در شاهراه اروپا و آسیا قرار دارد و به همین دلیل از لحاظ اقلیمی بسیار متنوع و بزرگ است. همچنین از سه ناحیه به دریاها اتصال دارد و به همین دلیل همواره در طول تاریخ تجار بزرگ به این کشور توجه خاصی داشته اند و این کشور به دلیل این تبادلات تجاری و فرهنگی یک کشور چند فرهنگی و بزرگ محسوب می شود و شما در هر بخشی از آن می توانید نشانی از تمدن ها و فرهنگ های مختلف را ببینید.

ترکیه در یک نگاه

موقعیت جغرافیایی: جنوب غربی آسیا

پایتخت: آنکارا

بزرگ ترین شهر ها: آنکارا، استانبول

زبان رسمی: ترکی

واحد پول: لیر ترکیه

پرجمعیت ترین شهر ها به ترتیب: آنکارا، استانبول، ازمیر، آنتالیا

جمعیت: ۸۳.۲ میلیون نفر

تحصیل در ترکیه

مزایای تحصیل در ترکیه

در زیر، بخشی از امکاناتی که دانشگاه های ترکیه به دانشجویان خود ارائه می دهند عنوان شده است:

  • کیفیت خوب آموزش
  • مدارک قابل قبول و ارزشمند
  • محیط دانشگاه امروزی و پیشرفته
  • چند فرهنگی و بین المللی بودن محیط دانشجویی
  • آموزش ارزان
  • فضایی دوستانه

نظام آموزشی کشور ترکیه

نظام آموزشی این کشور دارای دو ساختار رسمی و غیر رسمی می باشد. ما در این متن بر روی بخش رسمی تمرکز داریم. ساختار رسمی در بردارنده مدارس و دانشگاه های دولتی می باشد. ساختار غیر رسمی نیز هم متشکل از تمام آموزش هایی است که در بیرون از مدرسه انجام می گیرد.

ساختار آموزشی رسمی قبل از دبستان: آموزش اختیاری برای گروه سنی تا ۶ سال برگزار می شود.

آموزش ابتدایی هم به مدت هشت سال، از ۶ تا ۱۴ سال اجباری است.

برای آموزش متوسطه دبیرستان، گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال است.

آموزش عالی: این گروه شامل کلیه موسسات آموزشی است که تحصیلات پس از متوسطه را ارائه می دهند.

مقاطع تحصیلی ترکیه در دانشگاه

در ترکیه، موسسات آموزش عالی حداقل دو سال آموزش عالی ارائه می دهند و دانشجویان را برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا آموزش می دهند. موسسات آموزش عالی متشکل از دانشگاه ها، دانشکده ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان ها، هنرستان های حرفه ای آموزش عالی و مراکز تحقیقی-کاربردی هستند.

مقاطع تحصیلی ترکیه در دانشگاه

دانشگاه های ترکیه تحصیلات تخصصی سطح بالا را در زمینه های مختلف برای دانشجویانی که تحصیلات متوسطه را به پایان رسانده اند، ارائه می دهند. تشدید آموزش عالی برای زندگی در دهکده جهانی، از نظر کمی و کیفی، به عنوان هدف اصلی پذیرفته شده است. دانشگاه های متشکل از چندین واحد، توسط دولت و قانون به عنوان شرکتهای سهامی عام در آموزش و پژوهش تاسیس می شوند. بعلاوه، موسسات آموزش عالی، تحت نظارت و کنترل دولت، می توانند توسط موسسات خصوصی مطابق رویه ها و اصول مندرج در قانون تأسیس شوند، مشروط بر اینکه ماهیت آنها انتفاعی نباشد.

مثل بسیاری از مناطق دیگر جهان، در ترکیه هم دانشگاه اصلی ترین موسسه آموزش عالی است. دانشگاه در ترکیه دارای استقلال دانشگاهی و شخصیت حقوقی عمومی است. دانشگاه، مسئول انجام فعالیت های آموزشی سطح بالا، تحقیقات علمی و انتشارات است. هر دانشگاه متشکل از دانشکده ها و مدارس چهار ساله است که برنامه های کارشناسی را ارائه می دهد.

برنامه های سطح تحصیلات تکمیلی شامل برنامه های کارشناسی ارشد و دکترا است که توسط موسسات برای تحصیلات تکمیلی لحاظ می شوند. برنامه های کارشناسی ارشد با دو عنوان “با پایان نامه” یا “بدون پایان نامه”، هر دو حداقل در دو سال مشخص برگزار می شوند. برنامه های کارشناسی ارشد “با پایان نامه” شامل تکمیل دوره مشخص و به دنبال آن ارائه یک پایان نامه است، در حالی که برنامه های “بدون پایان نامه” شامل تکمیل دوره های تحصیلات تکمیلی و یک پروژه ترمی است. دسترسی به دوره های دکترا نیاز به مدرک کارشناسی ارشد دارد. دوره های دکترا حداقل چهار سال طول می کشند که شامل اتمام دوره ها، گذراندن امتحان صلاحیت، تهیه و دفاع از پایان نامه دکترا است. برنامه های آموزش تخصص پزشکی، در دانشکده های پزشکی و بیمارستان های آموزشی متعلق به وزارت بهداشت و سازمان بیمه اجتماعی دولت انجام می شود. دانشگاه ها در تعیین تعداد دانشجویان پذیرفته شده در دوره های تحصیلات تکمیلی و همچنین شرایط پذیرش و برنامه های درسی و مدارک مورد نیاز این برنامه ها، مطابق با قوانین و مقررات کلی مصوب شورای بین دانشگاه، آزاد هستند.

شهریه دانشگاه های ترکیه

شهریه های دانشگاه های ترکیه متفاوت است و هر ساله ممکن است دستخوش تغییر شود اما با هم به بررسی شهریه دانشگاه های دولتی تصویب شده در سال ۱۳۹۳-۱۳۹۲ می پردازیم.

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی تدریس می کنند:

دانشجوهای بومی: ۱۵۰ تا ۵۰۰ دلار

دانشجویان خارجی: ۴۵۰ تا ۱۵۰۰ دلار

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی تدریس می کنند:

دانشجویان بومی: ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار

دانشجویان خارجی: ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار

معمولا در دانشگاه هایی که به زبان بومی تدریس می گردد قیمت ها بسیار کمتر است. دانشجویانی که اصالتی ترک دارند هم شهریه ای مانند دانشجو های ترک می پردازند، از جمله این کشور ها، آذربایجان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، مقدونیه، اوکراین و… هستند.

شهریه تحصیل در ترکیه

هزینه اقامت و زندگی در کشور ترکیه

اغلب دانشگاه های ترکیه شامل خوابگاه هستند اما علاوه بر این دولت نیز خوابگاه هایی را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. در خیلی از شهر ها، امکان اقامت به صورت تنهایی یا همراه با افراد دیگر وجود دارد.

خوابگاه های دانشگاه ها معمولا شرایط مناسبی برای پخت و پز و آشپزی ایجاد کرده اند اما علاوه بر این بوفه های مجهزی نیز وجود دارد که تا نیمه شب آماده ارائه سرویس به دانشجویان است. خوابگاه دختران و پسران نیز از هم مجزا می باشد. یکی از جالب ترین نکات زندگی در خوابگاه مواجه شدن شما با افراد جدید با فرهنگ و ملیت های متنوع است که چه بسا این امکان در شرایط دیگری به وجود نیاید. شما می توانید در این محیط علمی دوستان خوبی هم برای خود بیابید. حدود اجاره ماهانه یک اتاق بین ۳۰ تا ۳۰۰ دلار است که به نسبت قابلیت ها و تجهیزات ممکن است تغییر کند. همچنین شما می توانید در خارج از شهر یک خانه اجاره کنید. بسیاری از دانشجویان برای کاهش هزینه ها با هم و به صورت اشتراکی خانه اجاره می کنند. اجاره ماهانه یک خانه در خارج از شهر بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه می تواند باشد. مخارج روزمره زندگی نیز بسیار به سبک زندگی شما بر می گردد، اما به طور میانگین ماهانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار است. قیمت کتاب ها و ابزار درسی هم هر ترم چیزی در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار می شود.

حمل و نقل در ترکیه

حمل و نقل و عبور و مرور در کشور ترکیه بسیار راحت است. شما می توانید با اتوبوس، مینی بوس و مترو در شهر جا به جا شوید. نکته هیجان انگیز این است که دانشجویان می توانند با ارائه مدارک دانشجویی هزینه کمتری پرداخت کنند.

حمل و نقل در ترکیه

خدمات درمانی

در همه دانشگاه ها بخشی برای موارد درمانی و مرتبط با سلامت دانشجویان قرار دارد اما قطعا بهتر است قبل از ورود به دانشگاه تحت پوشش بیمه ای معتبر قرار بگیرید. مخارج درمان در بیمارستان ها و مراکزی خارج از دانشگاه بر عهده شما خواهد بود. در ساعات یا مواردی که بخش درمانی دانشگاه ممکن است قادر به فعالیت نباشد مراکز درمانی خارج از دانشگاه به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات به شما خواهند بود. همچنین داروخانه ها و بخش امور اورژانسی تمام بیمارستان ها حتی در روزهای تعطیل نیز فعال می باشد.

 

اتاق های کامپیوتر و کتابخانه

تمام دانشگاه های کشور ترکیه یک بخش مجزا برای افراد علاقه مند به کتاب و پژوهش دارند. و اغلب این کتاب ها نیز به زبان بومی تدوین شده است اما تعدادی از دانشگاه ها همچون دانشگاه های MET، ITU، Sabanci نیز کتاب هایشان به زبان لاتین تدوین شده است. یکی دیگر از امکانات رایج کشور ترکیه وجود اتاق های کامپیوتر است. که مجهز به شبکه جهانی بوده و به شما در تحقیق و پژوهش یاری خواهد رساند.

 

فعالیت های اجتماعی

شاید یکی از مشخص ترین وجه های کشور ترکیه وجه تاریخی و فرهنگی آن باشد که شما به عنوان یک دانشجو می توانید بخشی از زمان خود را به بازدید از این آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی اختصاص دهید. همچنین بعید است بتوانید از خیر تئاتر های حرفه ای و گشت وگذار در سالن های سینما و… بگذرید.

شما به عنوان دانشجو احتمالا ساعاتی را نیز به فعالیت های غیر درسی در دانشگاه اختصاص خواهید داد. کانون های دانشجویی فرصت خوبی برای پربار کردن زمان شما خواهند بود. در این مکان ها شما می توانید با افراد هم سن و سال خود علاوه بر فعالیت های مشترک دانشجویی اوقات خوشی را بگذرانید.

چه کسی می تواند در یک کشور چهار فصل و زیبا از ورزش و گشت و گذار در طبیعت چشم پوشی کند؟ شما می توانید از ورزش ها زمستانی مانند اسکی گرفته تا ورزش های آبی مانند شنا و قایق رانی تا دوندگی و سایر ورزش های معمول را دنبال کنید.

 

قوانین مختص به دانشجویان خارجی

شما برای تحصیل در ترکیه نیازمند اخذ ویزای دانشجویی می باشید. برای این کار باید قبل از مهاجرت از طریق سفارت ترکیه در ایران، مراحل اداری آن را طی کنید.

بعد از رسیدن به خاک ترکیه نیز شما تا یک ماه فرصت دارید که با مراجعه به ادارات مربوطه و ارائه مدارک، اجازه اقامت خود را دریافت کنید.

ضمن ابراز تاسف، دانشجو های خارجی امکان کار در بخش های خصوصی یا دولتی را ندارند. اما شما می توانید در برخی از دانشگاه ها به عنوان دستیار اساتید، کمک هزینه دریافت کنید.

یکی از مهم ترین نکات برای دانشجو های خارجی بحث بیمه می باشد. شما ملزم هستید که برای شرایط اضطراری از قبل اقدام به تهیه بیمه کنید. زیرا همانطور که پیشتر عنوان شد دانشگاه در قبال هزینه های بیمارستان ها و مراکز درمانی خارج از دانشگاه مسئولیتی ندارد.

 

غذاهای کشور ترکیه

خوراک و غذا قسمت مهمی از زندگی انسان هاست. ترکیه مفتخر است که به عنوان یک کشور وسیع و چند فرهنگی طیف وسیعی از خوراک ها را در خود دارد. از غذاهای امروزی و آماده گرفته تا خوارک های دریایی و خوراک های مناسب برای افراد گیاهخوار. هزینه غذا در دانشگاه های ترکیه مناسب است. علاوه بر این برای کسانی که تمایل به استفاده از خوراک های بیرون از دانشگاه دارند نیز تمهیدات مناسبی اندیشیدند. کافه ها و غذاخوری های متنوعی در خارج از محیط دانشگاه تعبیه شده است. البته خیلی از دانشجو ها هم دوست دارند خودشان خوراک خود را تهیه کرده و آشپزی نمایند.

غذاهای ترکیه

۱۰ دلیل برای ادامه تحصیل در ترکیه

 

  • شرایط تدریس و دانشگاهی عالی

ترکیه سالهاست که عضو پروسه بولونیاست (به مجموعه‌ای از جلسات و توافق‌های وزراء کشورهای اروپایی اطلاق می‌شود، که در راستای اطمینان حاصل کردن از صلاحیت استانداردها و بالا بردن کیفیت مدارک تحصیلی دانشگاهی کشورهای اروپایی انجام گرفت.) و درصد افرادی که تحصیل کرده اند در این کشور ۹۴.۲ می باشد و از این حیث این کشور دومین رتبه را در دنیا دارد. ترکیه در گزارش بولونیا نمره ی کامل را دریافت کرده است. در تمامی اروپا هم مدرک کسی که در ترکیه تحصیل کرده باشد شناخته شده است.

همچنین ترکیه حضور فعالی در زمینه اراسموس (در سال ۱۹۸۷ اتحادیه اروپا برنامه‌ای را تدوین کرد که در آن می‌بایستی دانشگاه‌های اروپایی با اعطای بورس‌های تحصیلی نیروی انسانی جوان از کشورهای غیر اروپایی جذب کنند این برنامه اراسموس نام داشت) دارد. به علاوه از پروژه های مشابهی مانند مولانا و فارابی نیز پشتیبانی فعالی دارد.

  • برنامه های مختلف دانشجویی

ترکیه دارای ۲۰۷ دانشگاه مختلف بوده و با در بر داشتن ۸ میلیون دانشجو رتبه اول را در بیشترین تعداد دانشجو در اروپا دارا است. در کشوری با این تعداد دانشجو و این تعداد دانشگاه حتما برنامه و دانشگاه مورد نظر خود را خواهید یافت.

  • اقلیم های متنوع

تاریخ ترکیه مملو از ظهور و بروز سلسله ها و فرهنگ های مختلف است. این تنوع به نوعی باعث شده مردم این کشور با تفاوت ها به خوبی کنار بیایند و همواره با یکدیگر محترمانه و با سعه صدر برخورد کنند. محیط این کشور پر از امنیت و آرامش برای ساکنین و مهاجرین است.

  • شگفتی های طبیعت ترکیه

ترکیه نیز مانند ایران یک سرزمین چهار فصل است. جذابیت های طبیعت ترکیه همواره شناخته شده و معروف بوده است. انواع تفریحات و گردش ها در این سرزمین در دسترس شما خواهد بود. دریا، کوه، رودخانه، مناظر سرسبز، همه و همه با آغوش باز در انتظار دیدار شما هستند.

  • آثار باستانی

کنکاش در تاریخ همواره مورد توجه بخشی از افراد علی الخصوص دانشجویان بوده است. ترکیه نیز آثار باستانی و فرهنگی زیادی دارد که بخش زیادی از آن ها در یونسکو به ثبت رسیده اند. بازدید از اثار تاریخی ماشین زمانی است که گویا ما را به سفری در گذشته می برد.

  • دانشجو پذیری

شما در هر شهری از ترکیه حداقل یک دانشگاه پیدا می کنید، پس خارج از تصور نیست که این کشور به عنوان کشوری دانشجو پسند معرفی شود. مراسم های متنوع دانشجویی گویی این قشر را به هم متصل می کند. به محض داخل شدن به ترکیه می توانید مشاهده کنید که پویا ترین اجتماعات، مرتبط به دانشجو هاست. در کافه ها و سایر مراکز شهری دانشجو ها حضور پر رنگی دارند و به صورت شبانه روزی چراغ شهر ها را روشن و گرم نگه می دارند.

  • جامعه ی مهمان دوست

یکی از معروف ترین مشخصه های این جامعه علاقه مندی مردم به مهمان است. این ویژگی همواره مشهور و بر سر زبان ها بوده است. کافی است در این کشور از کسی کمک بخواهید، شاهد برخورد گرم و دوستانه مردم خواهید بود. بعید است در این کشور و با وجود مردمی چنین خونگرم احساس غربت کنید.

  • فضای پیشرفته و پیشرو در فناوری

در تمام دانشگاه های ترکیه یکی از بارز ترین مشخصه هایی که به چشم می خورد. فضای سرشار از فن آوری و پیشرفت آن است. می توانید مطمئن باشید که یک شرایط پیشرفته و راحت را تجربه خواهید کرد.

  • شرایط زندگی آسان

ترکیه یکی از ارزان ترین کشور ها از نظر خوراک و تفریح و زندگی می باشد. با اسکان در خوابگاه نیز بخش زیادی از هزینه های زندگی کاسته می شود. هزینه اجاره خانه یا اتاق نیز به نسبت از کشور های ارزان محسوب می گردد.

  • فرصت یادگیری زبان ترکی

یکی از جذابیت های تحصیل در یک کشور خارجی یادگیری زبان بومی آن کشور است. ترکیه نیز برای شما امکانات مختلفی برای یادگیری زبان ترکی ارائه می دهد. ترکی پنجمین زبان زنده دنیاست و شما با یادگرفتن آن شانس خود را برای زندگی بهتر یا دوستی با افراد بیشتر و از فرهنگ های دیگر افزایش خواهید داد.

فرصت یادگیری زبان ترکی

 آزمون “YOS” چیست؟ (آزمون دانشجویان بین المللی)

YÖS به معنای آزمون دانشجویان بین المللی در ترکیه است. اگر می خواهید به عنوان دانشجوی بین المللی در ترکیه تحصیل کنید ، باید این آزمون را با نمره خوب قبول شوید.

چه کسی حق ارسال درخواست پذیرش برای آزمون YOSیوس(آزمون دانشجویی بین المللی) را دارد؟

اگر شما دانشجوی بین المللی هستید که حداقل از دبیرستان فارغ التحصیل شده اید، می توانید برای آزمون دانشجویان بین المللی درخواست دهید. علاوه بر این، شما باید شرایط ثبت نام تعیین شده توسط موسسات آموزش عالی را که به شیوه ی مدنظر آن‌هاست، بگذرانید. در ترکیه، هر موسسه و دانشگاه شرایط و تنظیمات متفاوتی برای پذیرش دانشجویان بین المللی دارد. بنابراین، ابتدا باید لیستی از نیازهای دانشگاه یا موسسه ای را که می خواهید برای پذیرش آن درخواست بدهید، داشته باشید.

نکته مهمی که باید بدانید ، این است که سوالات توسط OSYM (مرکز انتخاب و جایگزینی دانشجویان در ترکیه) تهیه نشده است. دانشگاه ها گرد هم می آیند و سوالات YOS را به تنهایی آماده می کنند. اگر تصمیم دارید برای تحصیل در ترکیه در آزمون YOS شرکت کنید، باید این را بدانید که در طول امتحان با چه نوع سوالاتی مواجه خواهید شد.

دانشگاه های برتر ترکیه برای دانشجویان بین المللی

دانشگاه های خصوصی با بالاترین میزان ثبت نام دانشجویان بین المللی جدید در سال تحصیلی ۲۰۱۵-۲۰۱۶

 

BAHCESEHIR UNIVERSITY

ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY

FATIH UNIVERSITY

IHSAN DOGRAMACI BILKENT UNIVERSITY

ISTANBUL KEMERBURGAZ UNIVERSITY

ISTANBUL BILGI UNIVERSITY

ATILIM UNIVERSITY

GEDIZ UNIVERSITY

ISTANBUL TRADE UNIVERSITY

ISTANBUL S. ZAIM UNIVERSITY

 

دانشگاه آیدین استانبول با ۱۸۳۰ دانشجو، دانشگاهی است که بالاترین تعداد دانشجویان بین المللی را در خود جای داده است. دانشگاه باغچه شهیر با ۱۷۸۵ دانشجو در مقام دوم و دانشگاه فاتح با ۱۵۹۱ دانشجو سومین دانشگاه در این لیست است.

 

دانشگاههای دولتی با بالاترین تعداد دانشجویان بین المللی در کل

 

ISTANBUL UNIVERSITY

ANADOLU UNIVERSITY

SAKARYA UNIVERSITY

GAZIANTEP UNIVERSITY

ANKARA UNIVERSITY

MARMARA UNIVERSITY

ULUDAG UNIVERSITY

GAZI UNIVERSITY

 

برترین دانشگاه های ترکیه در سال ۲۰۲۱

 

رتبه بندی دانشگاه ها بر اساس عملکرد علمی (URAP) که زیر نظر موسسه انفورماتیک ODTU (دانشگاه فنی خاورمیانه) کار می کند، ده دانشگاه برتر ترکیه را به این صورت معرفی می کند.

در تحقیقاتی که شامل ۱۳۰ دانشگاه در ترکیه است، ODTU با کسب ۷۵۶،۶۷ امتیاز در رتبه اول قرار گرفت. در حالی که دانشگاه هاجتپه با کسب ۷۲۰.۴۲ امتیاز در جایگاه دوم قرار دارد، دانشگاه استانبول با ۷۰۲.۵۵ امتیاز در رتبه سوم قرار گرفت.

این لیست با توجه به تعداد مقالات دانشگاه ها، مقالات به ازای هر پژوهشگر، استناد به هر پژوهشگر، تعداد کل مدارک دانشگاهی، اسناد آکادمیک به ازای هر پژوهشگر، تعداد دانشجویان دکتری، نسبت دانشجویان دکتری و تعداد دانشجویان به ازای هر استاد تهیه شده است.

برای یافتن انواع برنامه های مختلف تحصیل در ترکیه می توانید این صفحه را چک کید.

لیست ده دانشگاه برتر ترکیه که توسط URAP TR 2016-2021 آماده شده به شرح زیر است:

  1.  دانشگاه فنی خاورمیانه (ODTU) امتیاز: ۷۵۶.۶۷
  1.  دانشگاه HACETTEPE امتیازها: ۷۲۰.۴۲
  1.  دانشگاه استانبول امتیازها: ۷۰۲.۵۵
  1.  دانشگاه آنکارا امتیازها: ۶۸۸.۰۸
  1.  دانشگاه فنی GEBZE امتیازها: ۶۷۲.۰۹
  1.  IHSAN DOGRAMACI BILKENT University امتیازها: ۶۷۱.۵۳
  1.  دانشگاه گازی امتیاز: ۶۶۲.۷۹
  1.  دانشگاه فنی استانبول امتیاز: ۶۵۶.۶۷
  1.  دانشگاه EGE امتیاز: ۶۵۵.۳۸
  1.  دانشگاه KOC امتیاز: ۶۴۲.۷۹
کالج های ترکیه برای دانشجویان بین المللی

مصاحبه با یکی از دانشجو های خارجی ساکن در ترکیه

در دنیای امروز بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل به مهاجرت به کشور های دیگر فکر می کنند اما مهاجرت اصلا تصمیم آسانی نیست و ممکن است موانعی را برای افراد به وجود بیاورد. تردید هایی که شاید جز با زیستن در کشور مقصد از بین نرود. ما در این بخش سعی کرده ایم با دانشجویانی که از کشور های مختلف به ترکیه مهاجرت کرده اند گفتگویی ترتیب بدهیم تا شاید برای کسانی که قصد مهاجرت به ترکیه برای تحصیل دارند مفید باشد و به فرآیند تصمیم گیری آن ها کمک کند.

 

میشا دختر جوان ۲۲ ساله‌ای اهل ایتالیاست که مشغول درس خواندن در رشته NGO است و در حوزه حقوق بشر مشغول به فعالیت می باشد.

چه شد که تصمیم گرفتی برای تحصیل به ترکیه بیایی؟

من همیشه دلم می خواست در یکی از کشور های نزدیک به خاورمیانه درس بخوانم و ترکیه به این علت که از فرهنگ های مختلف تشکیل شده است برایم جالب توجه بود. برای انتخاب کشور مقصد خودم مدت ها وقت گذاشتم و حالا از تصمیم خودم راضی هستم.

دوستان تو از چه ملیت هایی هستند؟

اغلب دوستان من اهل ترکیه هستند، درست است دوستان خارجی هم دارم اما اغلب دوستانم از ترکیه هستند چون در حال حاضر تمام دل مشغولی ها و فعالیت های من با مردم ترکیه است. من خیلی این کشور و مردم آن را دوست دارم . رفتار مردم با من خیلی خوب و مهربان بوده است. تعداد دوستان خارجی من هم کم نیستند و از سایت گردشگری (CS Couchsurfing) هم تعداد زیادی دوست خارجی پیدا کرده ام.

چه چیزهایی درباره ی ترکیه هستند که دوست نداری؟

یکی از اعصاب خرد کن ترین موارد به نظرم ترافیک است. یکی دیگر از غم انگیز ترین چیز ها هم فقر است. وقتی افراد کم بضاعتی که در خیابان می خوابند را می بینم خیلی ناراحت می شوم. یا دیدن بچه هایی که با سن کم مجبور به کار کردن هستند خیلی اذیتم می کند. اما فکر می کنم همه ی اینها ویژگی ها یی است که ترکیه را به این کشور خاص و زیبا تبدیل کرد.

اگربخواهی چند چیزی که در خاطرت مانده است را بگویی چه چیزهایی را به خاطر می آوری؟

فکر می کنم همچنان ترافیک یکی از آن ها خواهد بود، می توانم بگویم که ترافیک در اغلب خیابان ها در همه ساعات وجود دارد. یکی دیگر از جالب ترین چیز ها صدای آواز موذن هاست که صبح ها شنیده می شود. یکی دیگر از نکات جالب این است در هر ساعتی در خیابان ها افرادی وجود دارند که اقدام به فروش چیزهای مختلف می کنند.

برای آینده چه اهدافی در نظر داری؟

متاسفانه به علت رو به اتمام بودن ویزایم باید به کشورم برگردم اما دلم می خواهد دوباره به ترکیه بیایم و از سمت شرقی آن هم دیدن کنم چون با استانبول فرق زیادی دارد.

سوالات متداول تحصیل در ترکیه و راهنمای اخذ پذیرش

من در کشور خود مهارت زبان انگلیسی را آموختم. آیا نیاز به امتحان مجدد در ترکیه است؟ آیا باز هم مجبور به شرکت در امتحانات مهارت انگلیسی هستم؟

اگر زبان مادری شما انگلیسی باشد، مجبور به شرکت در هیچ آزمون مهارت انگلیسی نیستید. در غیر این صورت از دانشگاهی که متقاضی آن هستید سوال کنید. هر کدام از آنها در این زمینه رویه های خاص خود را دارند.

بهترین دوره ها یا موسسات زبان ترکی در ترکیه کدام است؟

مدرک زبان TÖMER و آموزشگاه DİLMER در ترکیه برای آموزش زبان ترکی را پیشنهاد می کنم.

بهترین دوره ها یا موسسات زبان انگلیسی در ترکیه کدامند؟

انتخاب های متعددی وجود دارد، موسسه برلیتز و British council به دلیل آموزش خوبشان شهرت دارند.<br />

آیا می توانیم در ترکیه مهندسی، پزشکی، اقتصاد یا حقوق بخوانیم؟

قطعا دانشگاه های ترکیه در این زمینه ها سابقه بسیار قوی دارند.

تحصیل در دانشگاه دولتی ترکیه به چه صورت است؟

شهریه دانشگاه های دولتی ترکیه کم هست و سالانه دانشجویان با استعداد زیادی را پذیرش می کنند. نه همه اما اکثر آنها مانند دانشگاه های خصوصی ترکیه دارای پردیس ، امکانات و کتابخانه عالی می باشند.

خوابگاه ها یا اقامتگاه های دانشگاه چگونه است؟

بیشتر آنها آشپزخانه دارند و معمولاً براساس جنسیت از هم جدا می شوند.

آیا بورسیه تحصیلی برای تحصیل در ترکیه وجود دارد؟

بله. اکثر دانشگاه های خصوصی بورس تحصیلی خود را ارائه می دهند. وزارت امور خارجه ترکیه همچنین برای دانشجویان بین المللی بورسیه تحصیلی ارائه می دهد.

تفاوت بین دانشگاه های دولتی و خصوصی در ترکیه چیست؟

شهریه دانشگاه‌های دولتی کمتر از دانشگاه‌های خصوصی است.<br />

شهریه دانشگاه های دولتی چقدر است؟

برای دانشجویان خارجی: 240 – 1500 دلار در سال.

شهریه دانشگاه های خصوصی چقدر است؟

برای دانشجویان خارجی: 5000 تا 12000 دلار در سال

مزایای دانشگاه های خصوصی ترکیه چیست؟

آنها معمولاً از دانش پژوهان بین المللی دعوت می کنند یا با دانشگاههای خارج از کشور همکاری بیشتری دارند و از امکانات مدرن تری برخوردار هستند.

آیا پس از تحصیل در ترکیه مدرک تحصیلی من در سایر کشور ها معتبر است؟

مدارک اخذ شده در بیشتر کشورها قابل قبول است. دانشگاه های ترکیه مدرک معتبر بین المللی را ارائه می دهند.
studyinturkey.gov educations

آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا : 12

امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

نظرات

اولین نفری باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *